Ekspetasi sebenar VS Reality sebenar semasa berpuasa ramadhan




  • .    Ekpetasi Pertama:Bangun Awal untuk sahur


  •  

Realitinya : kamu tak pernah tidur pun untuk makan sahur
takut nak tidur sebab terlajak subuh 
  •     Makan makanan yang mengenyangkan ,sihat ,dan berzat semasa bersahur 
  • chef Wan pun mengamuk kalau kita makan junk food


Realitinya: Mata tak ikhlas je nak bukak and kamu Cuma nak makan apa je yag dekat  kat mata kamu , sebelum Azan subuh  berkumandang.

 
waktu sahur sebenar kita , kalau boleh nak makan tutup mata
  • Solat subuh Awal





Realiti:Lepas Sahur terus tidur 

  • Ekspitasi sterusnyanya konon nak tidur sekejap je nak charge bateri konon,


Realitinya Tidur sampai berbuka Waktu Asar 

Ekspetasi yang terakhir , Konon bulan puasa ni nak turunkan badan sebab tak makan banyak 



Realitinya bila kita berbuka kita makan seperti seorang raja 



 

Berikut Merupakan realiti sebenar kita berpuasa ramadhan ni anda boleh bersetuju atau tidak ,ingat selamat berpuasa 

0 comment... add one now