5 TIPS APABILA LAMARAN ANDA DITOLAK

5 tips apabila lamaran anda ditolak,

Tips ni menerusi dari pengalaman sy sendiri, Saya ingat lagi peristiwa tu seperti semalam ,dan Alhamdulillah sy berjaya mengharunginya, Waktu belajar kat Universiti dulu maklumlah tak pandai Kapel,after kene ditolak  lamaran saya , terus depression sebab,terlalu  mengharapkan lamaran tu di terima.


1. Tahan Malu (tebalkan muka)
Sudah tentu apabila lamaran ditolak kita sebagai seorang lelaki akan berasa begitu malu. Sampai satu level tak tau nak letak muka ni kat mana . Rasa macam hilang maruah pun ada.


MALU SAMPAI NMPK GIGI

2. Bertahan
Setiap kesusahan pasti ada tarikh luputnya , kalau kene reject hari ni tak semestinya kene reject Hari esok. My tips during this time bersabar motivasi diri bro yang there are many fish in the sea, dan kalau kamu tahu kamu lelakiyang baik , kamu bisa saja mencari perempuan yang lagi cantik dan baik , another ayat tips is dalam alquran pernah sebut tapi aku tak igt ayat no berapa tpdlm surah Albaqarah ,Allah sebut belum tentu bende baik  tu baik utk kamu ,so this Ayat membuatkan sy bertahan  pada waktu mcm ni.

3. Baiki diri sendiri
Waktu saya ditolak lamarannya   sebab saya tak “cukup kacak utk dirinya “ ,merupakan satu alasan yag tidak munasabah bagi saya , Saya  ubah diri saya jd seorang yang lebih rapi , penampilan tinggi kemas, percayalah ia boleh berjaya , kebiasaannya perempuan ni dia mementingkan pandangan pertama.
Kalau Segak mcm ni muka pecah pun perempuan suka Brp

4. Jadi kaki perempuan
Maksud saya janganlah jadi playboy persay. Time mcm ni sy nasihatkan improve your social skill around women(selain dari family and good frend sbb its doesn’t count) belajar perempuan ni suka lelaki yang mcm mana ,1 thing yang sy boleh bagi tau perempuan ni dia akan cari lelaki seperti ayah mereka , provided she tak de masalah dalaman ,kalau diberi slot lagi  sy akan ajar tips memikat perempuan what do and  don’t


5. Cuba sekali lagi
Tips ni paling penting , sampai bila nak berasa sedih dengan perempuan yang tidak mahukan kita, percayalah sy 3kali lamaran saya ditolak, baru sy berjumpa dengan bakal isteri saya , terus mencuba utk mencari pelengkap agama kamu nescaya kalau niat ikhlas ada caranya




0 comment... add one now