Awas ! WINDOWS 10 Mampu Mencuri Data Pengguna

loading...
Pelancaran produk baru Micorsoft iaitu Windows 10, dianggap menyenangkan pengguna komputer platform Windows. Ia lebih ringkas, ringan dan cepat dalam pemprosesan data. Namun, upgrading yang dilakukan, mengikut penganalisis, lebih kepada pencurian maklumat pengguna.Berikut ialah agenda-agenda tersembunyi di dalam perisian Windows 10

1. Memerangkap pengguna dengan undang-undang perisian yang tidak mungkin seseorang pengguna itu akan baca.

Menurus penganalisis, pengguna Windows 10, kemungkinan besar akan terperangkap dengan undang-undang hakcipta produk dan penggunaan yang diletakkan di dalam perisian ini. Memandangkan setiap penggunaan perisian komputer perlu ditekan butang “I Agree” (Biasanya butang ini keluar bersama senarai akta-akta penggunaan), maka pihak Microsoft dijangka memerangkap pengguna dengan undang-undang ini.

2. Windows 10 mempunyai kemampuan menyalin dan mengumpul semua aktiviti pengguna dan menghantarnya kepada pihak kerajaan termasuk emel yang ditulis, dan rakan-rakan internet social.

3. Windows 10 juga mampu mengetahui identiti orang yang datang ke rumah anda termasuk penghantar pizza.

Pada 3 Ogos 2015, laman web Mirror UK mendedahkan bahawa Microsoft mengakui syarikat mereka mampu mengumpul segala apa sahaja yang ditaip dan dilakukan pengguna yang menggunakan Windows 10.

Namun begitu, pihak Microsoft berkata, tindakan mereka itu adalah mengikut undang-undang yang dipersetujui oleh pengguna sendiri melalui paparan Terms of Service, sepanjang 45 muka surat. Terma itu berbunyi:


“We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to,”

Ia sejenis frasa undang-undang paksaan. Kita terpaksa menekan butang I Agreesemasa memasang (installing) perisisan ini. Jika butang tidak ditekan, proses installing dihentikan dan perisian tidak dapat digunakan.

Di mana Bill Gates sekarang?

Ketika syarikat Apple Inc, sedang sibuk berlumba-lumba dengan Samsung mengeluarkan gadget yang canggih-canggih, Microsofot pula tidak terdesak ke arah itu.

Bill Gates dan isterinya, Melinda mempunyai agenda lain bersama tokoh Yahudi dunia iaitu Rockefeller. Bill Gates dikatakan sedang terlibat dalam merangka pelan sistematik depopulasi masyarakat dunia. Depopulasi bermaksud mengurangkan jumlah penduduk dunia kepada 500 juta sahaja sama ada dengan cara peperangan, sakit, bencana alam atau wabak penyakit.

Sumber: activist post
Loading...
loading...

0 Response to "Awas ! WINDOWS 10 Mampu Mencuri Data Pengguna"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close