INDIVIDU INI DIDATANGI PEMINTA SEDEKAH,ALANGKAH TERKEJUTNYA WANITA TUA ITU SEBENARNYA BEKAS...BAYANGKAN BILA ANDA BERJALAN-JALAN DI BANDAR DAN TIBA-TIBA SESEORANG DATANG MINTA SEDEKAH. SELEPAS ITU, ANDA MULA PERASAN ORANG YANG MEMINTA SEDEKAH TU PERNAH BERJASA KEPADA ANDA PADA SUATU MASA DULU. MESTI ANDA NAK TAHU KENAPA DAN BAGAIMANA BENDA TU TERJADI.

loading...


Individu Ini Didatangi Peminta Sedekah,Alangkah Terkejutnya Wanita Tua Itu Sebenarnya Bekas…Bayangkan bila anda berjalan-jalan di bandar dan tiba-tiba seseorang datang minta sedekah. Selepas itu, anda mula perasan orang yang meminta sedekah tu pernah berjasa kepada anda pada suatu masa dulu. Mesti anda nak tahu kenapa dan bagaimana benda tu terjadi.

Sama seperti kisah yang dikongsikan oleh individu ni. Sedang dia berjalan, seorang wanita tua minta duit untuk beli makanan. Bila lihat wajah si peminta sedekah tu, nak tahu tak siapa sebenarnya orang tu? Sedih gila beb.. Tak sangka betul.

‘Cikgu Siti, Awak ke tu?’

Wanita tua yang meminta sedekah itu dahulunya cikgu di sekolah individu ni. Sekarang dia berjalan-jalan tanpa hala tuju dan minta sedikit duit untuk beli makanan. Individu ni mula perasan apabila wanita tua tu duduk di sebelah dan bertanya; “Boleh saya minta sedikit duit untuk beli makanan?”
Lalu individu ni pun bertanya “Cikgu Siti, awakkah itu?”
Wanita tua ini berpelajaran, study di UK

Selepas bertanya kepada orang sekeliling, wanita tua yang dahulunya cikgu jadi sebegitu rupa bila suaminya meninggal dunia dalam kemalangan. Sejak kejadian itu, wanita tua jadi hilang arah.
Menurut individu ni, wanita ni dahulu merupakan cikgu yang berdedikasi dan menghabiskan pelajaran di United Kingdom. Semoga wanita tua itu dilindungi dan diberkati Allah.. Haihh sedihnya..
Loading...
loading...

1 Response to "INDIVIDU INI DIDATANGI PEMINTA SEDEKAH,ALANGKAH TERKEJUTNYA WANITA TUA ITU SEBENARNYA BEKAS...BAYANGKAN BILA ANDA BERJALAN-JALAN DI BANDAR DAN TIBA-TIBA SESEORANG DATANG MINTA SEDEKAH. SELEPAS ITU, ANDA MULA PERASAN ORANG YANG MEMINTA SEDEKAH TU PERNAH BERJASA KEPADA ANDA PADA SUATU MASA DULU. MESTI ANDA NAK TAHU KENAPA DAN BAGAIMANA BENDA TU TERJADI."

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close