Kalau betul PhD Dr Azizan palsu sekalipun, ilmunya lebih drp tahap PhD.

"Ada ramai yg kutuk Dr Azizan Osman..."
.
Cakap PhD palsu
.
If betul PhD palsu sekalipun, bagi saya, ilmunya lebih drp tahap PhD.
.
Bapak drp PhD pun dia boleh dpt if dia nak.
Ilmu dia banyak,
Kemampuan dia tinggi,
Presentation skill dia tinggi,
Senang2 ja nak Viva...
.
.

Jangan tengok apa buruknya orang,
Tengok baiknya.
Banyak sgt baiknya DAO.
Korang dah kaji belum?
Atau suka cari buruk orang ja?
.
.
Ada yg kutuk DAO gemuk,
Yg kutuk dia pun 2x5 ja tengok gemuk
Gemuk pun diambil kira?
Org nak tgk Ilmunya.
.
.
Ada yg x kenal DAO,
Tp dah x suka DAO,
Mudah sangat x suka kt org ya.
Sbb katanya ada student DAO menipu.
DAO ada ratusan ribu student,
Mcm mana DAO nak kawal semua studentnya supaya x menipu?
.
.
Kalau korang yang menipu,
Nak salah siapa?
Mak bapak korang?
.
Anak ustaz pun ada menipu.
Apatah lagi anak didik.
.
Ada kata DAO jual air liur jer,
Cuba korang jual air liur korang,
Agak2 laku ke?
Silap2 kaku atas pentas.
Terketar2.
Ilmu nak share pun xde.
.
.
Jangan korang suka cari buruk dan salah orang.
Sebab korang pun ada buat salah.
.
.
"Ellehhh dia niii taksub DAO lettuwww!"
.
.


Saya x taksub DAO,
Seminar DAO pun saya bru sekali pergi.
.
.
Cuma nak tekankan,
Jangan la suka burukkan orang,
Korang pun belum tentu bagus,
Banyak juga buruk korang,
Cuma Allah mungkin tutup aib korang,
Atau korang sendiri tak sedar aib korang yg terpampang.
.
.
Jgn hukum DAO,
Kalau betul dia menipu,
Korang pasti guru2 korang kat sekolah dulu tak pernah menipu?
Korang sendiri tak pernah menipu?
.
.
Saya kenal ramai student DAO.
Mereka belajar drp DAO bukan sebab title Dr.
Tp drp result dia bangunkan ramai usahawan, terutamanya kaum Melayu,
Kaum Melayu juga yg kutuk DAO.
.
Kalau kerana title Dr.,
Pergi la cr Dr. kt Universiti,
Belum tentu Dr. kt Universiti tu boleh sampaikan ilmu yg proven success.
.
Ada yg x kenal DAO betul2 yg banyak kutuk DAO.
Dan yg kutuk2 tu,
Saya tgk kehidupan korang x la mcm mana pun
Negatif
.
.
Student DAO ramai yg berjaya.
Korang?
.
.
Saya banyak ikuti video DAO,
Xde pun ajar benda2 yg xbagus,
Semua bagus2 belaka.
.
.
Ada yg kata,
Yuran cekik darah.
Habis DAO, staf dia, kos operasi, family dia semua makan pasir? Makan batu?
.
Ada yg kata kalau nak bantu org ramai,
"Cukup2 la ambil duit kos event."
Cakap pakai kepala lutut!
Cuba korang sendiri buat event.
.
Eh, imam masjid pun dpt elaun, bilal pun dapat elaun, ustaz ustazah pun dapat gaji, mufti pun dpt elaun. Patut tak payah lah kan? Sbb nak bantu...
.
.
Yuran tu korang rasa mahal,
Sebab korang xde duit...
Tu yg rasa mahal
.
.
Tp org yg nak belajar,
Sanggup berkorban,
Itu la komitmen,
Lepas tu jana berlipat2 kali ganda dgn pelaburan yuran komitmen,
Yuran ilmu.
Bg yg dah berjaya mesti fikir,
Kenapa DAO cas yuran rendah?
Tp dulu rasa mahal juga,
Sbb duit tak banyak.
.
.
Eh korang sambung universiti yuran puluh ribu, ratus ribu, tak termasuk duit mak ayah bagi lagi, tu apa cerita?
3-5 Tahun lagi tu pergi belajar.
Tak mahal?
Tak cekik darah?
Hutang PTPTN masa belajar dulu dah habis bayar?
Student DAO rasanya takde berhutang dgn DAO utk belajar.
Balik siap boleh jana income lebih lagi.
Boleh bayar hutang PTPTN.
Bebas hutang.
.
.
Ramai student DAO berjaya dalam bisnes dan kehidupan. Berakhlak.
.
.
Korang taknak belajar drp DAO tak yah la belajar.
Jangan kutuk.
Cari je guru lain.
Cuma jgn kutuk.
.
.
.
Tp yg kutuk tu,
Sebenarnya, Bukan nak belajar pun.
Mmg jenis suka kutuk orang.
.
Ni lah biawak2.
.
Hidup asyik tak puas hati dgn orang
.
.
.
Korang kata orang menipu,
Korang kutuk secara terbuka,
Kan namanya mengumpat?
.
Pasti ka dia menipu?
Kalau salah, kan dah jd fitnah?
.
.
Dosa org kutuk, umpat & fitnah kena minta maaf drp org,
Dosa org dgn Allah, boleh mohon dgn Allah
.
.
Skrg siapa lg teruk,
Korang atau DAO?
.
.
.
Sekurang2nya DAO ada banyak company besar2,
Dah buat haji,
Pergi mekah banyak kali,
Ada sekolah tahfiz,
Banyak CSR,
Buka banyak peluang pekerjaan kepada ramai orang,
Ada Kolej sendiri,
Banyak kali keluar TV,
Ada slot sendiri di TV,
Kawan dgn org2 besar dan positif,
Bantu ramai orang berjaya,
Banyak sediakan ilmu percuma,
Banyak buat seminar percuma.
.
"Ellehhh berkat ke semua tu dgn menipu?"
.
Korang pasti sgt ke dia menipu?
Kenapa nak sibuk berkat atau tidak rezeki org lain?
Serahkan lah kat Allah,
Tu kan keja Allah,
Korang nak ambil alih kerja Allah ke?
.
.
Korang?
Apa sumbangan korang?
Dah banyak manfaat selama hidup?
.
Mak ayah sendiri boleh tanggung dan bagi kesenangan?
Atau masih minta duit mak ayah?
.
.
Siapa lagi banyak manfaat?
Korang atau DAO?
.
.
Atau hidup korang mmg asyik tak puas hati dengan orang?
.
.
.
Kesiannn... Katak2 yg masih dalam tempurung....

kredit fb
Azfar Nizam 

2 comments.. read them below or add one

juragan juragan October 1, 2016 at 4:50 PM
sy rs utk mnutup tohmahan org.. Encik azizan osman tunjukan phd tu..abih crita..
kdg2 org susah nk fhm..
Khairul Nizam Khairul Nizam October 2, 2016 at 6:21 PM
Hang masuk ke dalam tempurung lain..tu je..