Ramai Tak Tahu! Inilah Hukumnya Solat Memakai Telekung Berwarna

loading...Sejak budaya hipster menjadi trend di kalangan masyarakat kita kebelakangan ini, banyak elemen-elemen yang bajet ranggi diperkenalkan di dalam kehidupan seharian kita dari aspek pemakanan hinggalah kepada pakaian.


Pengaruh budaya hipster ini juga dilihat tidak berhenti di situ sahaja, di mana, aspek ibadat dalam agama Islam turut sedikit sebanyak terpengaruh dengan budaya hipster ini.Menjadi trending di kalangan kaum muslimat untuk mengenakan telekung yang bercorak dan berwarna-warni yang diperbuat daripada fabrik pelbagai jenis untuk diperagakan di ruang-ruang solat samada di masjid atau pun di surau-surau sejak kebelakangan ini.


Mungkin kerana sudah berasa bosan dengan telekung bercorak dan berwarna putih yang telah menjadi pakaian ibadah rasmi untuk sekian lamanya, kaum wanita dilihat ingin nampak kelainan dan ranggi semasa mengerjakan ibadah.


Mengenai hal ini, ikuti ulasan ustaz Azhar Idrus mengenai hukum bagi wanita yang mengenakan telekung yang berwarna-warni ini semasa mengerjakan ibadah di tempat-tempat awam.Kredit: siakapke.li
Loading...
loading...

0 Response to " Ramai Tak Tahu! Inilah Hukumnya Solat Memakai Telekung Berwarna"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close