DOA UNTUK MENGEKALKAN KASIH SAYANG DIANTARA SUAMI, ISTERI DAN ANAK-ANAK ( KELUARGA )

loading...


DOA UNTUK MENGEKALKAN KASIH SAYANG DIANTARA SUAMI, ISTERI DAN ANAK-ANAK ( KELUARGA )

Gambar Hiasan

[##] Mengekal dan mendapat sesuatu adalah suatu perkara yang berbeza. Setiap apa yang anda dapati itu jika tidak dijaga dan dihargai akan hilang begitu sahaja. Seperti memenangi sesuatu kejohanan adalah senang tetapi mengekalkan kejuaraan itu adalah sesuatu yang payah.


[##] Jadilah suami dan isteri yang baik diantara satu sama lain. Berusahalah dengan mendoakan kepadaNya. Masih belum terlambat untuk mengekalkan kasih sayang yang hampir pudar kerana masalah.


Nabi Muhammad SAW bersabda:


“Lelaki yang paling baik dari umatku adalah lelaki yang paling baik kepada isterinya. Dan wanita yang paling baik dari umatku adalah wanita yang paling baik bagi suaminya.
[##] Bagi isteri yang baik pada suaminya tiap hari akan mendapat SERIBU syahid (kerana ikhlas dan sabarnya). Wanita yang paling baik adalah wanita yang membahagiakan suami dalam segala hal yang diinginkannya, selain bermaksiat kepada ALLAH.


[##] Lelaki yang paling baik dari umatku adalah lelaki yang bersifat lembut pada isterinya. Setiap hari suami yang baik kepada isterinya akan mendapat SERATUS SYAHID (kerana ikhlas dan sabarnya).”

Baca doa ini setiap kali selesai solat fardu.
Ya ayyuha allatheena amanooisbiroo wasabiroo warabitoo wattaqooAllaha laAAallakum tuflihoon

Maksudnya:

Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu (lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertakwalah kamu kepada Allah, supaya kamu berjaya (mencapai kemenangan).Wasallam.
Loading...
loading...

0 Response to "DOA UNTUK MENGEKALKAN KASIH SAYANG DIANTARA SUAMI, ISTERI DAN ANAK-ANAK ( KELUARGA )"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close