SEBARKAN!! Ketika Paderi ini bakar Al-Quran di hadapan Ratusan Pengikutnya, Allah SAW tunjukkan KuasaNya Pada Masa itu Juga !!!

loading...

SEBARKAN!! Ketika Paderi ini bakar Al-Quran di hadapan Ratusan Pengikutnya, Allah SAW tunjukkan KuasaNya Pada Masa itu Juga !!!
Ya...itulah tajuk yang akan kami kongsikan kepada anda semua mengenai satu kejadian, dimana seorang paderi yang cuba membakar senaskah Al Quran di hadapan ratusan 'pengikutnya'.

Namun Allhamdulillah, paderi ini gagal membakar naskah Al Quran tersebut malah telah memeluk Islam.Paderi yang berasal daripada Nigeria ini memutuskan untuk memeluk islam selepas usaha membakar Al Quran tersebut gagal.

Pada mulanya paderi Froos telah melemparkan Al Quran tersebut hingga jatuh ke tanah.Bukan hanya itu saja ,paderi tersebut menyiramkan bensin dan juga berusaha untuk memusnahkan kitab suci umat islam itu.
Dengan kuasa Allah s.w.t. tiba-tiba kedua tangan paderi Froos tersambar api dan terbakar.Selepas kejadian itu ,paderi tersebut terus memeluk Islam dan di ikuti oleh beberapa paderi yang lain.Mereka juga memutuskan untuk mengundurkan diri daripada organisai Kependetaan Gereja.

Kini mereka telah menyebarkan Agama Islam dengan berdakwah di seluruh Nigeria dan juga negara yang terdekat.


Loading...
loading...

0 Response to "SEBARKAN!! Ketika Paderi ini bakar Al-Quran di hadapan Ratusan Pengikutnya, Allah SAW tunjukkan KuasaNya Pada Masa itu Juga !!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close