15 April 2017 Korea Utara(KorUt) Akan Melancarkan NUKLEAR, Amerika Akan Membedil Gudang Senjata KorUt Dengan Kapal Perang Mereka!!!

loading...

15 April 2017 Korea Utara(KorUt) Akan Melancarkan NUKLEAR, Amerika Akan Membedil Gudang Senjata KorUt Dengan Kapal Perang Mereka!!!


Berita NBC telah melaporkan bahawa serangan US terhadap Korea Utara mungkin akan tidak lama lagi."U.S. bersedia melancarkan satu serangan terlebih dahulu dengan senjata konvensional terhadap Korea Utara dan Korea Utara akan membalas semula serangan dengan satu ujian senjata nuklear, NBC News".

Hal Ini kerana spekulasi yang Korea Utara akan menguji satu senjata nuklear meraikan 'Hari Anak Lelaki', hari jadi ke-105 pengasas Korea Utara Kim Il-Sung yang merupakan Supreme Leader pada tahun 1948 hingga 1994. Acara akan berlaku pada 15hb April.

Pentagon enggan mengesahkan mahupun menafikan laporan mengatakan,

"Komitmen kami bagi pertahanan sekutu-sekutu kami , termasuk Korea Selatan dan Jepun, dalam mengelakkan ancaman yang berpotensi berlaku di masa depan amat lah tinggi!…"


Korea Utara telah memberi respons kemungkinan ancaman US dengan mengatakan,

"Hal ini akan membuktikan bahawa tindakan melulu US dengan menyerang DPRK (Orang Demokratik Korea Selatan / Korea Utara) telah sampai ke tahap serius. Jika US berani memilih satu tindakan ketenteraan, DPRK bersedia untuk bertindak terhadap apa-apa cara perang yang diingini oleh US".

Kenyataan seterusnya mengatakan,

" (US adalah) Mereka perlu bertanggungjawab sepenuhnya untuk segala bencana yang bakal berlaku".


China telah secara terbuka mengingatkan AS bahawa satu serangan terhadap Korea Utara akan mengakibatkan lebih banyak akibat daripada satu serangan ke atas Syria.

Korea Utara mempunyai sebuah gudang senjata besar senjata pemusnah besar-besaran yang termasuk senjata nuklear. Jika US membuat walau satu serangan pun, Korea Utara boleh menghantar seluruh peluru berpandu mereka untuk membalas serangan, hal ini termasuk berlakunya perang penuh.

Meskipun ketegangan bersejarah antara Washington dan Pyongyang , tiada tindakan ketenteraan telah dijalankan antara dua negara itu sejak gencatan senjata yang untuk selama-lamanya semasa War Korea dalam 1953.

Dengan laporan terkini mengatakan bahawa kapal-kapal perang US sekarang berada dalam kawasan untuk membedil Korea Utara, dunia sekarang selangkah lebih rapat dengan perang nuklear.
Loading...
loading...

0 Response to "15 April 2017 Korea Utara(KorUt) Akan Melancarkan NUKLEAR, Amerika Akan Membedil Gudang Senjata KorUt Dengan Kapal Perang Mereka!!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close