GEMPAR: (VIDEO)Azan Dan Bacaan Al-Quran Sudah Berkumandang Di Kubu Terakhir KRISTIAN The Vatican City!!!

loading...

Azan Dan Bacaan Al-Quran Sudah Berkumandang Di Kubu Terakhir KRISTIAN The Vatican City!!!Gambar - Mahmoud dan Francis bertemu kali terakhir di Palestin pada minggu lalu.

VATICAN CITY – Buat pertama kalinya dalam sejarah, solat dan bacaan Al-Quran akan diperdengarkan di Vatican City hari ini dalam usaha mengakhiri krisis antara Israel dan Palestin.


Times of Israel melaporkan, Pope Francis menjemput Presiden Israel; Shimon Peres dan Presiden Palestin; Mahmoud Abbas ke sini bagi kunjungan balas beliau yang melawat Palestin dan Israel minggu lalu.


“Pertemuan Mahmoud, Peres dan Francis akan disertai oleh pemimpin agama Islam, Yahudi, Kristian dan Islam,” menurut laporan itu.

Pegawai Holy See memaklumkan, solat dan majlis makan malam akan berlangsung bagi melupakan persengketaan dalam politik di antara mereka.

“Pertemuan ini tidak mempunyai matlamat politik. Ia adalah untuk menyatakan hasrat semua pihak untuk melihat keamanan dicapai antara Israel dan Palestin,” katanya dipetik Al Arabiya.

video:


................................................................................................................................................................
Vatican City - adalah negara terkecil di dunia. Berukuran hanya 0.2 batu persegi dan dikelilingi oleh Bandar Rom Di Italy. Vatican City telah diisytiharkan sebuah negara merdeka sejak tahun 1929. Vatican City pada umumnya dikenali sebagai Holy City oleh penganut agama kristian. Didiami oleh lebih kurang 800 orang dimana hampir 75 peratus daripada rakyat Vatican adalah ulama kristian. Vatican City merupakan pusat pentadbiran Gereja Roman Katolik sedunia.

Sumber: Times of Israel
Loading...
loading...

0 Response to "GEMPAR: (VIDEO)Azan Dan Bacaan Al-Quran Sudah Berkumandang Di Kubu Terakhir KRISTIAN The Vatican City!!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close