"Cari Saya Di MALAYSIA" Kata Dr Zakir Naik Kepada Kerajaan INDIA

loading...

"Cari Saya Di MALAYSIA" Kata Dr Zakir Naik Kepada Kerajaan INDIA
KUALA LUMPUR, 16 April — Pendakwah bebas penuh kontroversi Dr Zakir Naik memberitahu kerajaan India hari ini untuk mencari beliau di Malaysia di tengah-tengah ia merancang mencari bantuan Interpol dalam satu penyiasatan keganasan terhadap dia.

Dr Zakir mendakwa pihak berkuasa India bersikap bistandard dan melabel penyiasatan  terhadapnya sebagai satu "siasatan pengecut".

"Siasatan ini ialah siasatan yang pengecut, mereka tidak ada gerak hati. Jika mereka mahu menyiasat berhadapanlah menemu duga saya, datang kepada saya dan bercakap." dia kata kepada pemberita semasa sidang akhbar diadakan selepas "Sesi Istimak Dr Zakir Naik dengan 150 orang orang Islam Malaysia Intelektual" hari ini.

Dr Zakir mengatakan dia tidak bersedia untuk membentangkan dirinya sebelum National Investigation Agency India, menuntut bahawa contoh penyalahgunaan meluas di kalangan aktivis Islam.

"Saya memberitahu mereka yang saya sudah bersiap untuk ditemubual di Skype, telefon dan persidangan video. Jika saya pergi ke sana, mereka akan menyiksa saya.

"Jadi, kenapa harus saya pergi ke sana? Mereka telah buat itu kepada orang Islam lain dan saya ada bukti."

Semalam, Times of India melaporkan bahawa NIA telah membuat keputusan mencari Red Corner Notice, ditujukan pada mengawal pergerakan-pergerakannya daripada Arab Saudi selepas beberapa menyaman untuknya kelihatan sebelum pihak berkuasa telah dibiarkan.

Laporan kata Zakir telah sering pergi ke Malaysia dan Indonesia dari Arab Saudi.

Dia dikatakan meninggalkan ke Arab Saudi selepas siasatan bermulanya dan NGO dia, Yayasan Penyelidikan Islam, untuk propaganda keganasan.
Loading...
loading...

0 Response to ""Cari Saya Di MALAYSIA" Kata Dr Zakir Naik Kepada Kerajaan INDIA"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close