DR ZAKIR NAIK: MENGAPA Orang Kafir, Walau Sebaik Manapun Tetap Masuk Neraka? Jawapan Zakir Naik Buat Pemuda Liberal Ini Terbungkam Seribu Bahasa…..!!!!

loading...

DR ZAKIR NAIK: MENGAPA Orang Kafir, Walau Sebaik Manapun Tetap Masuk Neraka? Jawapan Zakir Naik Buat Pemuda Liberal Ini Terbungkam Seribu Bahasa…..!!!! 

Salah satu kepercayaan dalam islam merupakan orang kafir, walaupun suka berbuat baik, dia akan masuk neraka dan juga kekal di dalamnya, lebih lagi jika kafir dan memusuhi dan juga memerangi islam.

Allah subhanahu wa ta’ala berfirman:

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَالْمُشْرِكِينَ فِي نَارِ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا أُولَئِكَ هُمْ شَرُّ الْبَرِيَّةِ

“sesungguhnya orang - orang yang kafir ialah pakar kitab dan juga orang - orang yang musyrik (hendak masuk) ke neraka jahannam; mereka kekal di dalamnya. mereka itu merupakan seburuk - buruk makhluk” (qs. angkatan laut (AL) bayyinah: 6)

dokter zakir naik sempat ditanya tentang

prinsip tersebut. karna yang bertanya merupakan non muslim, pakar perbandingan agama itu juga memakai analogi buat menjelaskannya.

“saudara, bila kita menduduki peperiksaan, seperti saya di universiti dulu, terdapat 6 peperiksaan yang wajib saya duduki: sains, matematik, bahasa inggris, bahasa india, sejarah dan juga geografi, saya wajib lulus seluruhnya. bila saya mendapat markah 100 dalam 5 mata pelajaran tetapi dalam satu pelajaran, sains, saya mendapat markah 20, adakah saya lulus? saya GAGAL!, ” kata dokter zakir naik.

“jadi sama serupa itu, persyaratan buat berangkat ke surga yang kesatu kau wajib mempunyai iman, setelah itu amal saleh, mengajak teman kepada kebenaran dan juga menasehati teman supaya bersabar.

kau bisa jadi orang yang baik, kau bisa jadi bersedekah dan juga sebagainya, tetapi bila kau tidak memiliki iman, bila kau tidak beriman kepada tuhan yang maha esa, bila kau tidak menyembah si pencipta yang sejati, kau gagal dalam ujiannya.

jadi supaya engkau lulus, kau wajib lulus dalam keempat persyaratan ini: iman kepada tuhan yang maha esa, jangan menyembah berhala, tidak beriman kepada tuhan yang salah. yang kedua, melaksanakan amal kebaikan. yang ketiga, mengajak teman dalam jalur kebenaran (dakwah). yang keempat, menasehati teman supaya bersabar.

bila kau tidak beriman kepada tuhan yang maha esa dan juga kau menyekutukannya, kau tidak akan lulus dalam peperiksaan akhirat. kau GAGAL!. ” [ibnu k/tarbiyah]( Sumber: http:// www. gemarakyat. id/mengapa-orang-kafir-sebaik-apapun-tetap-masuk-neraka-jawaban-zakir-naik-buat-pemuda-liberal-terbungkam-seribu-bahasa/ )
Loading...
loading...

0 Response to "DR ZAKIR NAIK: MENGAPA Orang Kafir, Walau Sebaik Manapun Tetap Masuk Neraka? Jawapan Zakir Naik Buat Pemuda Liberal Ini Terbungkam Seribu Bahasa…..!!!! "

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close