Dr. Zakir Naik: Orang ISLAM Yang Percaya Al-Quran Tak Boleh Pilih Pemimpin Dari Kalangan KAFIR!!! Tak Percaya Al-Quran Bermakna Anda Jatuh KAFIR!!! Pilih Pemimpin KAFIR Bermakna Anda??? SEBARKAN!!!

loading...

Dr. Zakir Naik: Orang ISLAM Yang Percaya Al-Quran Tak Boleh Pilih Pemimpin Dari Kalangan KAFIR!!! Tak Percaya Al-Quran Bermakna Anda Jatuh KAFIR!!! Pilih Pemimpin KAFIR Bermakna Anda??? SEBARKAN!!!

 
Seorang wanita penyokong gabenor Indonesia(Ahok) bangun bertanya soalan kepada Dr. Zakir Naik


wanita ini mengenalkan dirinya sebagai sofi dan bertanyakan soalan ini di bandung pada 2 april 2017, soalannya berbunyi seperti berikut:

" nama aku sofi (NON-MUSLIM)  dari jakarta, aku datang ke sini semata-mata ingin berjumpa kamu (dokter zakir naik). Adakah orang ISLAM tidak boleh memilih pemimpin kafir, walaupun orang tersebut sudah terbukti bekerja dengan amat bagus membangunkan negeri dan juga kota. "

" apakah penjelasan dan penerangan yang rasional untuk membolehkan rakyat indonesia menutup mata dengan tenang, untuk tidak memilih Non-Muslim (Ahok) sebagai pemimpin"

sofie berkata lagi kalau pemimpin itu lahir dalam keluarga muslim dan juga berakhlak seperti orang islam, tetapi dia tidak mempercayai agama whatever.

setelah itu dokter zakir naik menjawab " kenapa seseorang muslim dilarang memilih pemimpin kafir, walaupun pemimpin itu sudah membangun pelbagai infrastruktur?".

" dia membina masjid tetapi apa maknanya jika pemimpin itu tidak shalat. itu hipokrit (munafik). Allah, berkata dalam al-quran, kejayaan bukanlah berjaya membangunkan gedung dan juga jalanraya tetapi kejayaan yang sebenar merupakan iman. ya, iman yakin pada allah, " ucap dokter zakir naik.

" dalam al - quran (al - maidah 51) disebutkan dengan perkataan aulia, yang pada konteksnya tidak sentiasa merujuk kepada pemimpin tetapi, kata pemimpin tercantum dalam terjemahan kata aulia dan juga pada konteks yang diartikan ayat tersebut aulia pula dapat dimaksud bagaikan pemimpin, " ucap dokter zakir naik.

" bila terdapat 2 pilihan pemimpin, yang satu kafir dan juga yang satu muslim, tapi kita sebagai Muslim memilih pemimpin kafir, sampai khiamat pun pertolongan Allah tidak akan tiba pada kita dan negara, " kata zakir naik.

" seperti itulah perintah allah, dan juga perintah ini bukan diturunkan untuk non - muslim, jadi non - muslim tidak diharuskan mematuhi perintah ini. tetapi perintah ini diperuntukan kepada muslim yang yakin kepada al - quran, " ucap dokter zakir naik.

" adakah saudari yakin kepada al - quran? " tanya zakir naik.

kelihatan saudari sofie ragu untuk menjawab persoalan dokter zakir naik tersebut.

" bila saudari tidak yakin dengan kebenaran al - quran termasuklah perintah tersebut (memilih pemimpin Muslim seperti dalam surah al - maidah 51)  bukanlah untuk kamu. dan juga kamu bertanya tentang suatu yang jawabannya tidak lagi kamu yakini, " ucap zakir naik.

dokter zakir naik setelah itu melaporkan:

" dan juga aku ketahui di indonesia banyak orang memiliki nama islam tetapi berkelakuan tidak islamik. perintah di tulisan al - maidah 51 diperuntukan kepada umat muslim yang betul - betul berkelakuan islam (bukan munafik) ".

" jadi sebaik mana pun orang tersebut untuk dibuat sebagai pemimpin, jika tidak setimpal dengan perintah al - quran, hendaklah kita sebagai seseorang muslim yang taat, hendaklah tidak memilihnya, " tegas zakir naik.

BARANG SIAPA YANG TIDAK PERCAYAKAN AL-QURAN BERMAKNA SUDAH JATUH IMAN ANDA!!!
Loading...
loading...

0 Response to "Dr. Zakir Naik: Orang ISLAM Yang Percaya Al-Quran Tak Boleh Pilih Pemimpin Dari Kalangan KAFIR!!! Tak Percaya Al-Quran Bermakna Anda Jatuh KAFIR!!! Pilih Pemimpin KAFIR Bermakna Anda??? SEBARKAN!!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close