"Seluruh Baitulmaqdis/Jarussalem Ialah Ibu Kota ISRAEL!" Trump

loading...

"Seluruh Baitulmaqdis/Jarussalem Ialah Ibu Kota ISRAEL!" TrumpTrump telah jatuh cinta dan makin suka kepada negara Rejim Zionist, Israel


Israel menduduki Baitulmuqaddis Barat pada tahun 1948 dan Baitulmuqaddis Timur dan bandar lama pada tahun 1967. Israel mendakwa bahawa Jerusalem adalah Ibu Negaranya. Tetapi, masyarakat antarabangsa tidak menerima tuntutan ini.

AS Presiden Donald Trump akan secara rasminya mengiktiraf seluruh bandar Baitulmuqaddis sebagai ibu negara Israel, Israel, hal ini dilaporkan dalam akhbar Yedioth Ahronoth yang telah diterbitkan pada hari Khamis.

Menurut akhbar tersebut, Trump akan membuat pengumuman semasa beliau akan datang melawat ke Israel, dilaporkan pada akhir bulan Mei.

Sejak tahun 1948, Bilakah sekumpulan geng Kumpulan Yahudi Zionis telah mengumumkan negara Israel, dasar Amerika Syarikat telah tidak mengiktiraf mana-mana pihak sebagai pemerintah di mana-mana bahagian Baitulmuqaddis.

Semasa kempen pilihan raya itu, Trump bersumpah berkali-kali untuk berpindah di US Embassy ke Baitulmuqaddis, hal ini telah mendapat tentangan padu dari rakyat Palestin.

Duta baru Amerika Syarikat di Israel, David Friedman, akan tiba di Baitulmuqaddis pada 15 Mei dan bakal mengemukakan penghargaan dan perkhidmatan beliau kepada Presiden Israel yang menduduki Negeri Reuven Rivlin pada bulan Jun.
Loading...
loading...

0 Response to ""Seluruh Baitulmaqdis/Jarussalem Ialah Ibu Kota ISRAEL!" Trump"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close