TERKINI: Cheney, Rothschild’s Dan Murdoch Mulakan Penggalian Minyak Besar-Besaran Di Syria

loading...

TERKINI: Cheney, Rothschild’s Dan Murdoch Mulakan Penggalian Minyak Besar-Besaran Di Syria

Syarikat minyak dan gas AFEK sedang menunggu untuk menemui di mana lombong emas yang berada di bawah tanah Syria yang dikenali sebagai Golan Heights dan mereka sedang melanggar undang-undang antarabangsa dalam proses tersebut.


Pada bulan MEI, setelah selesai fasa menguji aliran minyak, mereka mengumumkan permulaan fasa analisis tapak penggerudian Ness-2.


Tugas ini adalah untuk mengenal pasti kandungan telaga bumi dan apa produk mungkin datang daripadanya, Afek berkata tugas ini akan dijalankan oleh para saintis mereka sendiri serta "pakar luar bertaraf antarabangsa."

Afek adalah anak syarikat Israel ini berasaskan New Jersey firma Jin tenaga Ltd., para pelabur yang terdiri daripada Rupert Murdoch, Dick Cheney, Tuhan Jacob Rothschild, James Woolsey, bersama-sama dengan beberapa ahli politik Amerika Syarikat semasa dan bekas.

Pada penghujung 2015 Afek mengumumkan bahawa ia telah didapati cukup rizab minyak di bawah Golan itu.

Claire Bernish menjelaskan bahawa penglibatan US di quagmire di Syria dan bagaimana ia berkaitan dengan penerokaan minyak Afek di dalam artikel berikut melalui pos aktivis:

Pendudukan Israel di rantau Golan Heights melanggar undang-undang antarabangsa — yakni, Israel memberi hak melakukan penerokaan ujian kepada AFEK yang mungkin akan menerokai "takungan besar" gas asli dan minyak.
Tapi dalam dunia di mana minyak besar masih cukup kuat untuk memandu dasar luar empayar Amerika Syarikat, pelanggaran ini langsung Konvensyen Geneva mungkin walaupun tidak layak Nota kaki — kecuali kepada rakyat Syria.


Malah, seperti projek pemikiran bebas Justin Gardner sebelum ini dilaporkan, ciri-ciri unsavory yang mengetuai minyak Genie adalah tidak lain daripada Efraim "Effie" Eitam, komander tentera Israel dan bekas anggota Knesset yang pernah dipanggil untuk pengusiran "kanser" Arab dari Israel.


"Membuang kebanyakan Judea dan Samaria Arab dari sini," Eitam sombong menegaskan semasa Perkhidmatan memorial seorang askar pada tahun 2006. "Kita tidak boleh dengan semua orang-orang Arab yang ini dan kita tidak boleh berputus asa bumi, kerana kita telah pun melihat apa yang mereka lakukan tiada. Sesetengah daripada mereka mungkin dapat menginap di bawah syarat-syarat tertentu, tetapi kebanyakan mereka perlu pergi."

Sebagai tambahan kepada ketegangan ini, Murdoch, Cheney, dan Rothschild, Genie minyak dan Gas telah melantik ahli baru sebagai  Lembaga Penasihat strategik akhir September lalu, termasuk:

Musim panasnya Dr. Lawrence, 71st Setiausaha of the Perbendaharaan di bawah Presiden Clinton dan Pengarah Majlis ekonomi negara di bawah Pres. Obama; bekas Louisiana Senator Mary Landrieu, yang dihargai dengan membantu Pas bil kerjasama A.S.-Israel walaupun beliau mempengerusikan Jawatankuasa Senat mengenai tenaga dan sumber asli; bekas Gabenor New Mexico, Bill Richardson, yang menjadi satu tenaga insider selepas berkhidmat sebagai Setiausaha tenaga pentadbiran Clinton; dan bekas Pengarah Pusat perisikan, James Woolsey R., yang bersama-sama menubuhkan Majlis Keselamatan tenaga Amerika Syarikat

Dipertaruhkan adalah suatu 153 Dataran batu daerah di Golan Heights, ditandakan oleh pihak berkuasa Israel sebagai wilayah yang eksklusif bagi Afek untuk melakukan ujian penerokaan, yang bermula pada tahun 2015, melalui awal April 2017.

Perdana Menteri Israel berkata bahawa Tel Aviv tidak akan keluar dari Golan Heights, kawasan yang mereka tawan dari Syria pada tahun 1967.Loading...
loading...

0 Response to "TERKINI: Cheney, Rothschild’s Dan Murdoch Mulakan Penggalian Minyak Besar-Besaran Di Syria"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close