TERKINI: Israel Sudah Mula Guna Jentera Perang DAJJAL, "WaterWar" Buat 200000 Warga Palestine Hidup TANPA AIR!!!

loading...

TERKINI: Israel Sudah Mula Guna Jentera Perang DAJJAL, "WaterWar" Buat 200000 Warga Palestine Hidup TANPA AIR
ilustrasi 


Jentolak Israel sedang musnahkan kediaman warga Palestine [Wisam Hashlamoun/Apa Images]Jentolak Israel memusnahkan semua paip air yang menyediakan perkhidmatan ke Kampung Bardala pagi semalam di di utara tebing Barat Daerah daripada Tubas.


Israel racun tanah PalestineMutaz Bisharat, seorang pegawai yang mengawasi aktiviti penempatan di Lembah Jordan, Palestin memberitahu Ma'an bahawa empat jentolak Israel, diiringi oleh jip tentera Israel dan pegawai-pegawai daripada pentadbiran sivil Israel dimusnahkan semua talian utama yang menyediakan Bardala dengan air, meninggalkan sebahagian daripada 3,500 penduduk Kampung tanpa akses kepada mana-mana air.


200 000 Warga Palestine di tebing Barat yang diduduki tidak mempunyai akses kepada airBisharat menambah bahawa tentera Israel mendakwa bahawa penduduk kampung telah mencuri air melalui talian untuk menggunakan air untuk pertanian dan penternakan. Tetapi Bisharat menolak tuduhan.

Israel tidak menyediakan rakyat Palestin dengan air yang mencukupi, Bisharat berkata, dan kerajaan Israel bertujuan untuk menghalau rakyat Palestin dari rumah masing-masing.


WaterWarAwal tahun ini, pasukan Israel memusnahkan saluran paip air yang menyalurkan air kepada masyarakat Badwi Al-Hadidiya dan Al-Ras Al-Ahmar di utara Lembah Jordan, Tenggara Daerah Tubas.

Amnesti Antarabangsa menganggarkan bahawa sehingga 200,000 rakyat Palestin di tebing Barat tidak mempunyai akses kepada air.
Loading...
loading...

0 Response to "TERKINI: Israel Sudah Mula Guna Jentera Perang DAJJAL, "WaterWar" Buat 200000 Warga Palestine Hidup TANPA AIR!!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close