TERKINI: (VIDEO)21 Terkorban, Jet Pejuang RUSSIA Bakar Wilayah Idlib, Syria Dengan Bom Kluster Napalm Dan Phosphorus!!! Ya ALLAH Selamatkan Umat Islam Di Sana!!!

loading...

TERKINI: (VIDEO)21 Terkorban, Jet Pejuang RUSSIA Bakar Wilayah Idlib, Syria Dengan Bom Kluster Napalm Dan Phosphorus!!! Ya ALLAH Selamatkan Umat Islam Di Sana!!!
(Zaman Al Wasl)- Pesawat perang Rusia mengebom bandar Saraqeb utara dengan Bom Kluster Napalm dan Phosphorus pada hari Ahad, aktivis tempatan berkata, ada futej menunjukkan kebakaran besar menyapu habis kawasan perumahan bandar utama di wilayah Idlib.

Bom-bom terlarang antarabangsa digunakan setelah serangan peluru berpandu cruise A.S. yang menghentam lapangan terbang Syria Jumaat lalu berlaku yang menunjukkan tentangan terang terangan dan agresif terhadap rakyat Syria.

Pada Hari Sabtu, sekurang-kurangnya 21 orang orang awam terbunuh apabila jet-jet Rusia membantai kawasan Idlib dengan bom berangkai, kata wartawan tempatan.

18 orang kehilangan nyawa mereka dalam serangan bom berangkai di bandar Awarm al-Joz , tiga orang lagi terbunuh dalam serangan udara Rusia di Khan Sheikhoun bandar yang dipukul oleh gas Sarin Selasa lepas di mana 103 orang sesak nafas sehingga mati.

Di kawasan perkampungan barat Idlib, jet Rusia turut membantai pekan Maerherma and Basamis dengan bom-bom Phosphorous.

Al-Lataminah bandar di perkampungan utara Hama dihentam oleh bom-bom Napalm semalaman, menyebabkan kebakaran besar, kata aktivis tempatan pada hari Sabtu.

Idlib ialah salah satu kubu-kubu paling penting pemberontak , termasuk puak-puak jihadist, yang berusaha menggulingkan Bashar al-Assad,  bersama tentera udara Russia, Assad telah menghujani pemberontak di sana dengan hujan bom yang tak henti-henti.

Populasi Idlib telah kembang oleh kerana pelarian termasuk kebanyakan daripada mereka yang telah meninggalkan kawasan tawanan pemberontak di tempat lain dalam negara selepas tentera dan sekutu-sekutunya memaksa mereka untuk menyerah diri.

Perhimpunan aman yang berakhir dengan perang berbahaya dijalankan oleh rejim Syria dan pemain-pemain utama serantau telah membunuh sekurang-kurangnya 465,000 orang , termasuk 150,000 orang kanak-kanak dan telah melenyapkan lebih daripada 12 juta orang.

VIDEO:Sumber: Zaman Al Wasl
Loading...
loading...

0 Response to "TERKINI: (VIDEO)21 Terkorban, Jet Pejuang RUSSIA Bakar Wilayah Idlib, Syria Dengan Bom Kluster Napalm Dan Phosphorus!!! Ya ALLAH Selamatkan Umat Islam Di Sana!!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close