TERKINI:(VIDEO)Myanmar Dihujani Kerikil Besar, 8 Orang Maut, 7500 Rumah Hancur, Ribuan Haiwan Ternakan Mati. Tentera ALLAH Dah Tiba! SEBARKAN! ALLAHUAKBAR!!!

loading...

TERKINI:(VIDEO)Myanmar Dihujani Kerikil Besar, 8 Orang Maut, 7500 Rumah Hancur, Ribuan Haiwan Ternakan Mati. Tentera ALLAH Dah Tiba! SEBARKAN! ALLAHUAKBAR!!!Sayyid menulis laporan pada video yang telah beliau kongsi pada 26 julai 2016, bahawa peristiwa hujan batu ini sedang menimpa myanmar. tidak hanya hujan batu, dalam video yang berdurasi 2 : 42 menit itu pula nampak diiringi angin kencang.

dikabarkan 8 orang maut dalam peristiwa itu, 7500 rumah musnah, dan juga ribuan haiwan ternakan mati!

“hujan batu sebesar genggaman tangan diiringi angin kencang menimpa myanmar : 8 orang mati, 7500 tempat tinggal musnah, ribuan haiwan ternakan mati. apakah ini azab buat negeri myanmar yang sudah mengusir dan juga membantai suku muslim rohingnya? ” tulis sayyid dalam statusnya.

sayyid melapor bahawa kejadian aneh itu terjadi baru - baru ini, belum lama, terlebih lagi tidak hanya terdapat bencana hujan batu itu, terlebih dahulu banyak serangan wabak penyakit aneh.

sebagaimana diketahui bahawa umat islam myanmar sedang dilanda pembantaian dan juga diskriminasi oleh sebahagian budhis di negeri itu.

telah banyak korban jiwa dicatatkan, dan juga banyak korban muslim dan juga muslimah akibat daripada konflik ini.

video:

Loading...
loading...

0 Response to "TERKINI:(VIDEO)Myanmar Dihujani Kerikil Besar, 8 Orang Maut, 7500 Rumah Hancur, Ribuan Haiwan Ternakan Mati. Tentera ALLAH Dah Tiba! SEBARKAN! ALLAHUAKBAR!!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close