Video Ini Bukti Syiah Takut pada Dr Zakir Naik! ALLAHUAKBAR!!!

loading...

Video Ini Bukti Syiah Takut pada Dr Zakir Naik! ALLAHUAKBAR!!!


Zakir Naik (kiri), Ali Khameini (kanan)
Dr. Zakir Naik dikenali sebagai Muslim dai mengagumi berjuta-juta orang.Forum forum yang berdedikasi tidak adalah hanya disukai oleh orang Islam tetapi juga menarik perhatian orang bukan Islam.Tidak sedikit orang bukan Islam yang telah menghadiri forum tersebut Dr. Zakir Naik, bertanya soalan dan dengan keizinan Allah, sebahagian daripadanya memeluk agama Islam.

Tetapi mengapa membantu takut pada Dr. Zakir Naik?Video ini menunjukkan salah satu daripada fenomena takut membantu pada Dr. Zakir Naik.Seorang isteri melarang suaminya untuk menghadiri kuliah Dr. Zakir Naik, manakala suaminya adalah Hindu.

"Anda tahu, Bilakah saya memberitahunya, 'Saya ingin melawat kuliah Dr. Zakir Naik,' dia berkata, 'Jangan anda melawat dia, dia akan berkata buruk tentang mazhab dan anda pasti akan meninggalkan saya'," kata seorang India lelaki bernama Musa Diba.


Jawapan kepada Dr. itu Naik
"Isteri anda kata Jangan pergi ke ceramahku kerana saya menentang mazhab ini.Dan anda tidak menerimanya.Anda tahu anda suka saya, amat kuhargai ia.

Tetapi engkau solat tahu frasa "Mazhab" tidak wujud dalam Al-Quran.Begitu juga dia. mazhab atau sunni tidak disebut dalam Al-Quran.


Quran mengatakan dalam surat Ali Imran ayat 103


وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا
Dan berpeganglah kamu semuanya kepada tali (agama) Allah dan janganlah kamu bercerai berai” (QS. Ali Imran: 103)

Kami muslim seharusnya berpegang teguh kepada tali (agama) Allah dan tidaklah bercerai berai.

Dan Allah berfirman dalam surat Al An’am ayat 159


إِنَّ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَكَانُوا شِيَعًا لَسْتَ مِنْهُمْ فِي شَيْءٍ إِنَّمَا أَمْرُهُمْ إِلَى اللَّهِ ثُمَّ يُنَبِّئُهُمْ بِمَا كَانُوا يَفْعَلُونَ
“Sesungguhnya orang-orang yang memecah belah agama-Nya dan mereka menjadi bergolongan, tidak ada sedikitpun tanggung jawabmu atas mereka. Sesungguhnya urusan mereka hanyalah terserah kepada Allah, kemudian Allah akan memberitahukan kepada mereka apa yang telah mereka perbuat” (QS. Al An’am: 159)

Jadi siapapun yang memecah belah dalam Islam dan menjadi bergolong-golongan, maka dia telah pergi jauh dari Al Qur’an dan Sunnah.

Jadi beritahu istrimu, Dr Zakir Naik bilang sesungguhnya tidak ada syiah dan sunni, Quran mengatakan, “Taatilah Allah SWT dan taatilah Rasulullah”

Apa yang harus kita lakukan adalah mengikuti Quran dan perkataan yang shahih dari Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wasallam. Dan nama yang dapat kau berikan hanyalah “muslim”. Jadi aku tidak menyebut diriku syiah atau sunni, melainkan muslim.

Jadi hari ini kamu katakan pada istrimu, aku telah bertemu Dr Zakir Naik dan dia menyebut dirinya sebagai “muslim”

Dan aku juga tidak menentang sunni dan syiah. Aku katakan semuanya muslim. Apapun nama yang mereka sebutkan pada dirinya, marilah kembali kepada Allah SWT dan Rasul-Nya.

Sekarang ketika aku memberikan jawaban, mungkin ada beberapa muslim yang melakukan pengalaman yang bertentangan dengan Quran dan Sunnah, tersinggung pada pernyataanku.

Jadi tanyakan pada istrimu, apakah kamu mengikuti sesuatu yang bertentangan dengan Quran dan Sunnah?

Jika tidak, maka janganlah tersinggung dengan Dr Zakir Naik. Jika iya, maka hendaklah berubah dan kembali kepada Quran dan Sunnah.

Jangan ikuti perkataan yang Zakir katakan. Zakir adalah 0 di dalam Islam. Taatilah Allah SWT dan taatilah Rasulullah.

Jadi katakan pada istrimu, jika ia mengikuti sesuatu yang bertentangan dengan Quran dan hadits shahih, maka dia harus memperbaiki dirinya. Dia harus disebut muslim, karena kata syiah tidak ada dalam Quran.” [Ibnu K/Tarbiyah.net]


Loading...
loading...

0 Response to "Video Ini Bukti Syiah Takut pada Dr Zakir Naik! ALLAHUAKBAR!!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close