(VIDEO)Manusia Kacuk Ular, Makhluk Asing Atau Sejenis Penyakit? Ini Jawapan Pakar Tentang Makhluk ALLAH Ini!!!

loading...

(VIDEO)Manusia Kacuk Ular, Makhluk Asing Atau Sejenis Penyakit? Ini Jawapan Pakar Tentang Makhluk ALLAH Ini!!!


Tidak berapa lama dulu, bulan Oktober 2008, seorang ibu di Mekah, Saudi Arabia melahirkan anak ketiganya yg menyerupai muka ular dan badan yang bersisik (kenan ular) atau menyerupai muka makhluk asing. Kononnya ibu kanak-kanak tersebut melakukan dosa besar dan berbagai tuduhan dilemparkan kepada si ibu.

Apakah sebenarnya yang berlaku?
Dari segi perubatan, bayi yang dilahirkan dalam keadaan ini dikenali sebagai pesakit Harlequin Ichthyosis. Bayi ini bukannya makhluk asing tetapi adalah salah satu daripada fenomena kecacatan atau penyakit.

Apa itu penyakit Harlequin Ichthyosis?
Harlequin Ichthyosis adalah sejenis penyakit kulit yang sangat teruk disebabkan oleh penebalan lapisan keratin pada kulit janin manusia. Kulit ini menyerupai sisik berbentuk berlian (diamond-shaped) dan selalunya berwarna merah. Mata, telinga, mulut dan apendej lain bayi ini menjadi abnormal dan mengecut.Saintis mempercayai bahawa penyakit ini diperolehi kerana ibunya pernah terdedah kepada radiasi yang agak kuat dan juga bahan kimia semasa mengandung.

Video:


Loading...
loading...

0 Response to "(VIDEO)Manusia Kacuk Ular, Makhluk Asing Atau Sejenis Penyakit? Ini Jawapan Pakar Tentang Makhluk ALLAH Ini!!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close