TERKINI: Pyongyang Ugut Akan Hentam ISRAEL Tanpa BELAS KASIHAN!!!

loading...


TERKINI: Pyongyang Ugut Akan Hentam ISRAEL Tanpa BELAS KASIHAN!!!


Berikutan kenyataan Menteri Pertahanan Israel, Avigdor Lieberman minggu lepas bahawa pemimpin Korea Utara Kim Jong-un adalah "tidak siuman dan radikal", Pyongyang memberi respons pada hari Sabtu dengan strident rhetoric, memanggil Israel satu ancaman kepada keamanan dunia, kerana ia memiliki senjata nuklear tetapi enggan mengakui hakikat.

Lieberman, panjang sebagai Israel Kabinet ahli dikenali kerana keghairahan beliau melakukan tentera di Jerusalem sebagai satu cara untuk menyelesaikan konflik serantau, dibuat ucapannya semasa decrying komitmen AS untuk menangani ancaman global ditimbulkan oleh senjata nuklear Korea Utara, kerana ia akan menyebabkan Washington untuk mengalihkan sumber Keselamatan dari membela 
Selepas mengutuk pemimpin Korea Utara sebagai "gila", Pyongyang membalas kenyataan Israel, melalui satu kenyataan dari kendalian Negara Korea Pusat agensi berita (KCNA).

"Kata-kata yang melulu Menteri Pertahanan Israel adalah tingkah-laku yang kotor dan zalim dan kubur cabaran untuk DPRK [rakyat Demokratik Republik Korea]," kata KCNA, dipetik oleh Jerusalem Post.

"Ini adalah helah sinis untuk melarikan diri dengan dunia denunciation dan laknat sebagai disturber keamanan di Timur Tengah, penghuni Wilayah Arab dan punca jenayah terhadap kemanusiaan," membaca penyata KCNA.

Pyongyang pointedly diperhatikan bahawa Israel adalah negara hanya di timur tengah secara haram dalam pemilikan senjata nuklear.

Dalam mencadangkan bahawa Israel, melalui suara Lieberman, telah "menyakiti kewibawaan kepimpinan tertinggi", Pyongyang memberi amaran bahawa Jerusalem akan dikunjungi dengan apa KCNA yang dirujuk sebagai satu "tanpa belas kasihan, hukuman thousand-fold."

Saluran media diuruskan kerajaan Korea Utara tidak menjelaskannya pada apa bentuk dalam terancam hukuman akan mengambil masa.

Penyata KCNA amaran Jerusalem untuk "berfikir dua kali tentang kesan kepada kerja oleh kempen memburuk-burukkan DPRK untuk menutup jenayah sebuah Wilayah Arab dan mengganggu proses damai di Timur Tengah."
Loading...
loading...

0 Response to "TERKINI: Pyongyang Ugut Akan Hentam ISRAEL Tanpa BELAS KASIHAN!!!"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close