(Video)BONGKAR: Lepas Tengok Cara Pembuatan "French Fries" McDonalds Ni Konfirm Bagi Free Pun Anda Tak Mahu Letak Dalam Mulut Dah!!!

loading...

(Video)BONGKAR: Lepas Tengok Cara Pembuatan "French Fries" McDonalds Ni Konfirm Bagi Free Pun Anda Tak Mahu Letak Dalam Mulut Dah!!! 

Sementara ramai mengatakan makanan ini diperbuat daripada pelbagai bahan kimia, syarikat makanan ini telah sahkan bahawa ia diperbuat daripada bahan asli yakni kentang,

Seorang personaliti TV Amerika pergi kilang untuk mengetahui proses di belakang snek masin.
Berdiri di depan satu tali pengangkut mengisi dengan kentang goreng, Grant Imahara kata: "Saya tahu apa anda fikir. Ini kelihatan seperti kentang, tetapi ialah mereka benar-benar kentang?"

Menunjukkan kepada penonton proses pembuatan kentang ini, McDonald 's keluar membuktikan kerepek mereka mengandungi bahan asli , dan hanya diubah pada seluruh proses pemasangan.

Pertama, kentang dikopek dan kemudian memotong bentuk anak ikan.

Berikutnya, mereka menurun dekstrosa (gula semulajadi) mengekalkan satu warna keemasan, sebelum dirawat dengan pirofosfat natrium asid yang mencegah cip daripada pergi kelabu di cara mereka kepada kedai-kedai penjual makanan segera.

Akhirnya, mereka sebahagiannya digoreng dan kemudian membekukan sebelum menghantar ke restoran.

Video terkini ini sebahagian daripada kempen baru ditubuhkan oleh McDonald 's mengajak orang awam bertanya apa-apa soalan mereka mahu tentang proses pengeluaran makanannya.Source: The Mirror UK
Loading...
loading...

0 Response to "(Video)BONGKAR: Lepas Tengok Cara Pembuatan "French Fries" McDonalds Ni Konfirm Bagi Free Pun Anda Tak Mahu Letak Dalam Mulut Dah!!! "

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close